Ουρολόγος Μιχάλης Εμ. Κουμεντάκης

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΑΤΡΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΕΜΜ. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ


Ο ιατρός Μιχαήλ Εμμ. Κουμεντάκης είναι αριστούχος απόφοιτος της φημισμένης ιατρικής σχολής Charles (βαθμός πτυχίου: Άριστα 10).


Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός (εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου) στο Π.Ι.Ξηροκαμπίου Λακωνίας.


Στη συνέχεια, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τους τελευταίους 9 μήνες της θητείας του ανήκε στην ουρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (ΓΝΑ) 251 ό,που συμμετείχε ενεργά στα χειρουργεία και στις υπόλοιπες επιστημονικές δραστηριότητες της κλινικής.


Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και στη συνέχεια στη Χειρουργική Ουρολογία & Ανδρολογία στο ΓΝΝΜ Αμ.Φλέμιγκ καθώς και στη Γυναικολογική Ουρολογία στο Νοσ. Άγιος Σάββας και στην Παιδοουρολογία στο Νοσ. Παίδων Αθηνών Αγ. Σοφία.


Απέκτησε τον τίτλο FEBU (Fellow of the European Boards of Urology) μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις.


Η διδακτορική του διατριβή (Ph.D.)έχει θέμα «Ο ρόλος των ιντεργκρινών και προσκολλητικών μορίων στην παθογένεια των παθήσεων του προστάτου».


Εκπαιδεύτηκε στη μελέτη του ουροποιητικού και ανδρικού γεννητικού συστήματος με τη χρήση διακοιλιακών υπερήχων καθώς και ενδοσκοπικού (διορθικού) υπερηχογραφήματος και τη λήψη βιοψιών προστάτου, για τα οποία έχει αποκτήσει επάρκεια να διενεργεί και να διαγιγνώσκει, μετά από κρατικές εξετάσεις.


Εκπαιδεύτηκε στους τομείς της χειρουργικής του προστάτου, τη χειρουργική ογκολογία, την ενδοουρολογία-αντιμετώπιση της λιθίασης, γυναικολογική ουρολογία-ακράτεια ούρων, ανδρολογία και τοποθέτηση ενδοπεϊκών προθέσεων και τη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική (επάρκεια από 2011) σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.


Έχει ενεργό και συστηματική συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.


Είναι ενεργό μέλος της Αμερικανικής Ουρολογικής εταιρείας (AUA), της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), της Παγκόσμιας Ενδοουρολογικής Εταιρείας(Endourology Society), της DaVinciSurgeryCommunity, της South Eastern European Robotic Surgery Society (SEERSS) και είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).


Είναι Διευθυντής της Δ’ Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιασώ General και πραγματοποιεί πολλές χειρουργικές επεμβάσεις εβδομαδιαίως στην ιδιωτική κλινική ΙΑΣΩ GENERAL αλλά και σε άλλες ιδιωτικές κλινικές.

Είναι Διευθυντής Ουρολογικού τμήματος στο Λευκό Σταύρο και έχει εκπαιδευτεί στην μέθοδο REZUM για την καλοήθη υπερπλασία προστάτου.


Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.